2013. november 7., csütörtök

Vitamintorna

T-Vitamin

T-Vitamin a Torna Vitamin,ami akkor használ a gyerekeknek, ha T-Vitamin bábbal együtt tornáznak! A Vitamintorna 4-10 éves gyermekek számára kifejlesztett teljesen új,prevenciós szemléletű,egészségmegőrző,képességfejlesztő élet-és mozgásprogram,melyet egy diplomás gyógytornász: Donáthné Forgács Boglárka fejlesztett ki. A speciális gyakorlatok hatása: - tartásjavítás - talpizom erősítés - egyensúly, koordináció és finom motorika (ujjtorna) fejlesztés - koncentráló képesség fokozó - pihenő és légzőgyakorlatok alkalmazkodva a mai kor gyermekeinek fokozott mozgásigényéhez a megfelelő terhelés mellett. Az óra felépítése:

-Köszöntés, rövid felvilágosító beszélgetés
-Bemelegítés
-Fő rész: a gyakorlatokat zenére végezzük, a zene ritmusára utánzásos és játékos formájú gyakorlatvezetéssel,ahol mindig egy állat,növény vagy tárgy utánzását végezzük,melynek meghatározott sorrendisége van.
-Játék
-Pihenés: Minden foglalkozás végén a gyerekek egy színezős munkalapot és/vagy munkafüzetet kapnak,melynek segítségével a feladatokat otthon kiszínezve a tanult gyakorlatokat könnyebben felidézhetik,gyakorolhatják,bevésődik. A tanult mozgásanyagot fél évente egy bemutató keretén belül a szülők is láthatják. Véleményem szerint ez egy nagyon jól kidolgozott,felépített mozgásprogram,melyben jelen van a prevenció,felvilágosítás és a játékos formájú egymásra épülő mozgásanyag,melyet a gyerekek szívesen végeznek el! Remélem érdeklődését felkeltettem és hamarosan együtt tornázhatunk gyermekével! Szabó Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése